Column : ‘Een bijzondere putjesschepper’

Bijzondere putjesschepper

Het is donderdagmorgen. Bij het winkelcentrum Dreiumme in Warnsveld staat een fiets tegen de heg. Achterop twee fietstassen en twee schepnetjes. Een man met een gebogen staaf ijzer loopt rond, tilt de deksels van de rioolputjes op en kijkt in het diepe. Wat is hier aan de hand?
‘Is de putjesschepper weer terug?’, vraag ik gevat, maar humor wordt niet gewaardeerd. Er ontstaat een gesprek, een warrig gesprek. Het duurt een tijdje en dan ben ik erachter. Voor mijn neus staat Olaf die zich met ziel en zaligheid inzet voor slachtoffers van rioolputjes. In Zutphen en Warnsveld stroopt Olaf de wijken af op zoek naar padden, kikkers, hagedissen en salamanders die per abuis de verkeerde afslag hebben genomen. Niet naar sloot of vijver, maar de gaten in de trottoirband. Daar vallen de beestjes pardoes naar beneden in de rioolput. En als er dan niet snel hulp komt, eindigt daar het leven.

Deze column verscheen eerder in https://www.contactzutphen.nl (Lees daar verder)

Delen is helen
Over webmaster 5 Artikelen
Webmaster, Domain Administrator GSuite, MCTS, ISTQB, CNA

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.